REKLAMA

Źródło: MariaBrzostowska from Getty Images

Gulasz cielęcy

Jest to tradycyjny przepis na gulasz cielęcy. Mięso jest soczyste, a sos doskonale doprawiony. Spróbuj zrobić go sam, a zaskoczysz swoich gości!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g mięso cielęce Dodano do
  • 2 ks cebule Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 150 ml czerwone wino Dodano do
  • 3 łyżki Koncentrat pomidorowy Dodano do
  • 2 łyżeczki Majeranek Dodano do
  • 3 listy liść laurowy Dodano do
  • 5 ziarna ziele angielskie Dodano do
  • 2 łyżeczki słodka papryka Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Pokrój cielęcinę na kawałki i posyp solą i pieprzem.

2. Krok

Podsmaż mięso na patelni, aż będzie złotobrązowe.

3. Krok

Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek i smaż, aż zmiękną.

4. Krok

Dodaj wino i gotuj przez kilka minut.

5. Krok

Dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie i paprykę. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.

6. Krok

Sprawdź smak i dodaj więcej soli lub pieprzu, jeśli to konieczne.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy