REKLAMA

Źródło: MariaBrzostowska from Getty Images

Gulasz cielęcy

Jest to tradycyjny przepis na gulasz cielęcy. Mięso jest soczyste, a sos doskonale doprawiony. Spróbuj zrobić go sam, a zaskoczysz swoich gości!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g mięso cielęce Dodano do
  • 2 ks cebule Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 150 ml czerwone wino Dodano do
  • 3 łyżki Koncentrat pomidorowy Dodano do
  • 2 łyżeczki Majeranek Dodano do
  • 3 listy liść laurowy Dodano do
  • 5 ziarna ziele angielskie Dodano do
  • 2 łyżeczki słodka papryka Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Pokrój cielęcinę na kawałki i posyp solą i pieprzem.

2. Krok

Podsmaż mięso na patelni, aż będzie złotobrązowe.

3. Krok

Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek i smaż, aż zmiękną.

4. Krok

Dodaj wino i gotuj przez kilka minut.

5. Krok

Dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie i paprykę. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.

6. Krok

Sprawdź smak i dodaj więcej soli lub pieprzu, jeśli to konieczne.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy