REKLAMA

Źródło: Pexels

Groch z kapustą

Tradycyjne staropolskie danie z kapusty.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg grochu Dodano do
  • 1 kg kapusty Dodano do
  • 1 puszka pomidorów Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 3 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

Groch umyć i zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

2. Krok

Kapustę umyć, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do gotującego się grochu. Gotować jeszcze przez 30 minut. Dodać pomidory z puszki.

3. Krok

Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do potrawy i dusić jeszcze przez kilka minut.

4. Krok

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Podawać ciepłe z chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy