REKLAMA

Gotowane rydze

Prosty, smaczny i szybki przepis na gotowane rzodkiewki.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Surowce

  • liść laurowy Dodano do
  • rydze Dodano do

Infuzja

  • 1 l woda Dodano do
  • 400 ml ocet Dodano do
  • 14 l semolina cukier Dodano do
  • 1 łyżka stołowa sól Dodano do
  • Gorczyca Dodano do
  • cały czarny pieprz Dodano do
  • pimiento Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Z powyższych składników przygotuj zalewę, którą zalej pokrojone i ugotowane rzodkiewki w słoikach do gotowania.

2. Krok

Rzodkiewki umyć, pokroić w dowolne kształty i gotować przez 3 minuty w osolonej wodzie.

3. Krok

Po ugotowaniu przepłukać je na sicie i napełnić słoiki. Do każdego słoika włożyć po 1 liściu laurowym i zalać przygotowanym winegretem.

4. Krok

Sterylizować przez 20 minut w temperaturze 100 °C.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy