REKLAMA
Gotowane rydze
Prosty, smaczny i szybki przepis na gotowane rzodkiewki.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Surowce
- liść laurowy
- rydze
Infuzja
- 1 l woda
- 400 ml ocet
- 1⁄4 l semolina cukier
- 1 łyżka stołowa sól
- Gorczyca
- cały czarny pieprz
- pimiento
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Z powyższych składników przygotuj zalewę, którą zalej pokrojone i ugotowane rzodkiewki w słoikach do gotowania.
2. Krok
Rzodkiewki umyć, pokroić w dowolne kształty i gotować przez 3 minuty w osolonej wodzie.
3. Krok
Po ugotowaniu przepłukać je na sicie i napełnić słoiki. Do każdego słoika włożyć po 1 liściu laurowym i zalać przygotowanym winegretem.
4. Krok
Sterylizować przez 20 minut w temperaturze 100 °C.