REKLAMA

Źródło: Vladimir Mironov from Canva

Gnocchi ze szpinakiem

Gnocchi ze szpinakiem to jedno z moich ulubionych dań i regularnie włączam ten przepis do mojego cotygodniowego menu. Jest to nie tylko świetny sposób na dostarczenie zieleniny, ale także stanowi miłą odmianę od klasycznych dań z makaronem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g gnocchi Dodano do
  • 2 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 200 g Szpinak dla niemowląt Dodano do
  • 12 Filiżanka Tarty parmezan Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2. Krok

Podczas gdy gnocchi się gotują, podgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni. Dodaj ząbki czosnku i smaż je, aż staną się aromatyczne. Ważne jest, aby uważać, aby czosnek się nie przypalił, ponieważ może nadać potrawie nieprzyjemny gorzki smak.

3. Krok

Następnie dodaj szpinak na patelnię i pozwól mu zmięknąć, ciągle mieszając. Szpinak się skurczy, więc nie martw się, jeśli wygląda na zbyt dużo.

4. Krok

Gdy szpinak będzie gotowy, gnocchi również powinny być ugotowane. Odcedź je i dodaj na patelnię ze szpinakiem. Dodaj starty parmezan i mieszaj, aż ciasto będzie lekko lepkie. Twoje gnocchi ze szpinakiem są już gotowe!

5. Krok

Posmakuj i dodaj sól i pieprz w razie potrzeby. Zwykle dodaję około pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki pieprzu, ale to kwestia osobistych preferencji.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy