REKLAMA

Źródło: 4u4me from Getty Images

Fit Szarlotka

Pyszna, zdrowa wersja klasycznej szarlotki bez dodatku cukru. Idealna dla osób dbających o zdrową dietę czy są na diecie redukcyjnej.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

ciasto

  • 1 szkło mąki razowej Dodano do
  • 1 szkło mąki owsianej Dodano do
  • 12 szkło stevii Dodano do
  • 12 szkło oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 szkło mleka roślinnego Dodano do

nadzienie

  • 6 ks jabłek Dodano do
  • 1 szkło wody Dodano do
  • 2 łyżki cynamonu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce mieszamy składniki na ciasto. Gdy masa stanie się gładka, odkładamy ją na 30 minut do lodówki.

2. Krok

W międzyczasie jabłka obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do garnka. Dodajemy wodę i cynamon. Gotujemy do momentu aż jabłka zmiękną.

3. Krok

Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je i podziel na 2 połowy.

4. Krok

Umieść pierwsze ciasto na dnie formy, ułóż ugotowane jabłka na wierzchu ciasta i umieść drugie ciasto na wierzchu.

5. Krok

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy szarlotkę przez około 30 minut.

6. Krok

Po upieczeniu zostawiamy szarlotkę do ostygnięcia, po czym kroimy na porcje.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy