REKLAMA

Fasolka szparagowa z boczkiem

Przepis na fasolkę szparagową z boczkiem, która nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Zielona fasola Dodano do
  • 150 g Bekon Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Oczyść fasolę i pokrój ją na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w paski.

2. Krok

Podsmaż posiekany boczek na oleju, aby był chrupiący.

3. Krok

Dodaj drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Smażyć przez chwilę.

4. Krok

Dodaj posiekaną fasolę na patelnię, dopraw solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1105 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

464 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy