REKLAMA
Fasolka szparagowa z boczkiem
Przepis na fasolkę szparagową z boczkiem, która nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Zielona fasola
- 150 g Bekon
- 2 goździki Czosnek
- 1 szt The Onion
- 2 łyżka stołowa Oleje
- sól do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Oczyść fasolę i pokrój ją na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w paski.
2. Krok
Podsmaż posiekany boczek na oleju, aby był chrupiący.
3. Krok
Dodaj drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Smażyć przez chwilę.
4. Krok
Dodaj posiekaną fasolę na patelnię, dopraw solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.