REKLAMA

Fasolka szparagowa z boczkiem

Przepis na fasolkę szparagową z boczkiem, która nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Zielona fasola Dodano do
  • 150 g Bekon Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Oczyść fasolę i pokrój ją na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w paski.

2. Krok

Podsmaż posiekany boczek na oleju, aby był chrupiący.

3. Krok

Dodaj drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Smażyć przez chwilę.

4. Krok

Dodaj posiekaną fasolę na patelnię, dopraw solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy