REKLAMA
Źródło: zi3000 from Getty Images
Farsz do pierogów z kapusty i grzybów
Ta receptura na farsz do pierogów z kapusty i grzybów jest moją rodzinna tradycją i przez lata doskonaliłem jej szczegóły, by osiągnąć maksymalny smak i idealną konsystencję. Wypróbuj ten przepis, a na pewno zadowoli Twoje kubki smakowe i rodzinę!
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 ks średniej wielkości główka białej kapusty
- 200 g suszonych grzybów (np. borowików)
- 2 ks cebule
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Kapustę posiekaj i zalej wodą tak, aby ją przykryła. Dodaj suszone grzyby. Gotuj do momentu, aż kapusta zmięknie.
2. Krok
W tym czasie drobno posiekaj cebulę i podsmaż na złoto na 2 łyżkach oleju.
3. Krok
Odcedź kapustę z grzybami i dodaj do niej podsmażoną cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
4. Krok
Przy pomocy blendera zmiksuj składniki na gładką masę.