REKLAMA

Źródło: zi3000 from Getty Images

Farsz do pierogów z kapusty i grzybów

Ta receptura na farsz do pierogów z kapusty i grzybów jest moją rodzinna tradycją i przez lata doskonaliłem jej szczegóły, by osiągnąć maksymalny smak i idealną konsystencję. Wypróbuj ten przepis, a na pewno zadowoli Twoje kubki smakowe i rodzinę!

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 ks średniej wielkości główka białej kapusty Dodano do
  • 200 g suszonych grzybów (np. borowików) Dodano do
  • 2 ks cebule Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Kapustę posiekaj i zalej wodą tak, aby ją przykryła. Dodaj suszone grzyby. Gotuj do momentu, aż kapusta zmięknie.

2. Krok

W tym czasie drobno posiekaj cebulę i podsmaż na złoto na 2 łyżkach oleju.

3. Krok

Odcedź kapustę z grzybami i dodaj do niej podsmażoną cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

Przy pomocy blendera zmiksuj składniki na gładką masę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy