REKLAMA

Źródło: zi3000 from Getty Images

Farsz do pierogów z kapusty i grzybów

Ta receptura na farsz do pierogów z kapusty i grzybów jest moją rodzinna tradycją i przez lata doskonaliłem jej szczegóły, by osiągnąć maksymalny smak i idealną konsystencję. Wypróbuj ten przepis, a na pewno zadowoli Twoje kubki smakowe i rodzinę!

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 ks średniej wielkości główka białej kapusty Dodano do
  • 200 g suszonych grzybów (np. borowików) Dodano do
  • 2 ks cebule Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Kapustę posiekaj i zalej wodą tak, aby ją przykryła. Dodaj suszone grzyby. Gotuj do momentu, aż kapusta zmięknie.

2. Krok

W tym czasie drobno posiekaj cebulę i podsmaż na złoto na 2 łyżkach oleju.

3. Krok

Odcedź kapustę z grzybami i dodaj do niej podsmażoną cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

Przy pomocy blendera zmiksuj składniki na gładką masę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2011 przepisy