REKLAMA

Źródło: Wiktory from Getty Images

Dżem z pomidorów

Dżem z pomidorów to pomysłowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnych słodkich dżemów. Ze swoim unikalnym słodko-kwaśnym smakiem i pięknym czerwonym kolorem jest to doskonałe uzupełnienie śniadania, ale także różnych deserów.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1500 g pomidory Dodano do
  • 1000 g cukier Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pomidory obieramy, kroimy na kawałki i wkładamy do garnka.

2. Krok

Dodajemy cukier i sok z cytryny, gotujemy na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.

3. Krok

Następnie podnosimy temperaturę i gotujemy przez około 20 minut, aż mieszanina zgęstnieje.

4. Krok

Gotowy dżem wypełniamy do słoików.

5. Krok

Zamknijmy i pozostawmy do ostygnięcia. Trzymajmy dżem w chłodnym i ciemnym miejscu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy