REKLAMA
Źródło: Mykola Lunov from Canva
Dżem z cukinii
Tradycyjny dżem z cukinii to świetne dodatek do śniadaniowych pieczyw. Ten przepis jest prosty i szybki, a wynikiem jest pyszny dżem, którym można delektować się z całą rodziną.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 kg cukinia
- 500 g cukier
- 2 szt cytryna
- 1 łyżka Cynamon
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Oczyść cukinię, pokrój ją na małe kawałki i umieść w dużym garnku.
2. Krok
Dodaj cukier, sok z cytryny i cynamon. Wymieszaj.
3. Krok
Gotuj na średnim ogniu przez około godzinę lub do momentu, aż uzyska się konsystencję dżemu.
4. Krok
Przelej gotowe dżemy do sterylnych słoików. Zamknij i pozostaw do ostygnięcia.