REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/JYgH29yGYrkO_S2p9RLY/cce47c8a4e2afe5ca70f49ce9bd09a.jpeg)
Duszona cielęcina na warzywach
Krok przygotowania 0: Na oleju podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojone mięso, przyprawy i zalewamy wodą. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy warzywa, przecier i gotujemy, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu dodajemy śmietankę i pozostawiamy do przegotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 200 g cielęcina
- 100 g marchew
- 50 g Pietruszka
- 100 ml Zmieszany do gotowania
- 2 łyżki Pomidorowego przecieru
- sól
- Czarny pieprz
- olej
- The Onion
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
Na oleju smażymy cebulę. Dodajemy pokrojone mięso, przyprawy i zalewamy wodą. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy warzywa, koncentrat i gotujemy, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia.