REKLAMA

Źródło: Pixabay

Domowe chrupiące pikle z ogórków

Pikle, pyszne i takie chrupiące.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Surowce

  • 5 kg Ogórki kiszone Dodano do
  • 8 The Onion Dodano do
  • świeży koperek Dodano do

Solanka

  • 1 Deco Dodano do
  • 3 l woda Dodano do
  • 400 ml ocet Dodano do
  • 12 kg cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj solankę. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj ocet, cukier i deko. Dobrze wymieszaj, aby rozpuścić cukier. Zdjąć z ognia.

2. Krok

Dobrze oczyść ogórki, dobrym pomysłem jest pozostawienie ich namoczonych w wodzie przez 2 godziny, a następnie umycie ich. Przełóż umyte ogórki do czystych butelek. Do każdego słoika włóż kawałek kopru i kilka plasterków cebuli.

3. Krok

Zalać butelki solanką i szczelnie zamknąć. Gotować przez 7 minut w temperaturze 80 stopni. Wyjąć słoiki i pozostawić do ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy