Źródło: beyhanyazar for iStockPhotos
Deser z gruszką w czerwonym winie
Pyszny i orzeźwiający deser z gruszkami i cynamonem, idealny na chłodniejsze pory roku. Jest łatwy do przygotowania i ma wspaniały smak, który zawsze będzie dobrze przyjmowany na każdej kolacji.
Składniki
Główne składniki
- 4 całość gruszki
- 2 Łyżka cukier
- 1 łyżeczka Cynamon
- 200 ml czerwone wino
Dekoracje
- 100 ml Bita śmietana
- 1 Łyżka Siekanie migdałów
Najnowsze ulotki
Procedura
Aby przygotować deser z gruszkami w czerwonym winie, najpierw obierz gruszki i przekrój je na pół. Usuń gniazda nasienne i odłóż połówki na bok.
W średniej wielkości garnku karmelizować cukier na średnim ogniu, aż stanie się złoty.
Dodaj cynamon do karmelizowanego cukru i dobrze wymieszaj.
Dodaj gruszki do garnka i równomiernie pokryj je cynamonowym cukrem. Pozwól gruszkom gotować się kilka minut, aż będą miękkie, ale nadal twarde.
Dodaj czerwone wino i gotuj wszystko 15-20 minut, aż wino trochę się zredukuje.
Podawać deser z czerwonego wina i gruszki na talerzach, dekorować bitą śmietaną i posiekanymi migdałami.
Jest teraz gotowe dla ciebie, abyś mógł się nim cieszyć!