REKLAMA

Źródło: ires007 from Getty Images

Czekoladowy tort w formie tortowej

Kremowy i aksamitny czekoladowy tort, upieczony w formie tortowej. Ten tort jest idealny na imprezy lub po prostu na odpoczynek po ciężkim dniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Ciasto

  • 125 g cukier brązowy Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 100 g mąka samozbrylająca Dodano do

Polewka

  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 200 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • biała czekolada Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj i wysmaruj masłem formę do tortu. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

2. Krok

W małej patelni rozpuść masło i cukier, dodaj czekoladę i pozostaw do ostygnięcia.

3. Krok

Do czekoladowej mieszanki dodaj jajka i mąkę, wymieszaj i wlej do formy.

4. Krok

Ciasto włożyć do piekarnika i piec 20-25 minut.

5. Krok

Podczas pieczenia ciasta, przygotuj polewę. Rozpuść ciemną czekoladę, dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka.

6. Krok

Przelej ciepły ciasto polewą i pozostaw do stężenia. Następnie rozpuść białą czekoladę i polej nią ciasto.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy