REKLAMA
Źródło: rattanakun from Canva
Czekoladowy nadziewanie do makaroników
To jest przepis na obfity i delikatny czekoladowy nadziewanie, który doskonale dopełni smak waszych domowych makaroników.
REKLAMA
Składniki
porcje
30
- 200 g Ciemne czekolady o wysokiej zawartości kakao
- 125 ml Kremy
- 30 g masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Rozpuszczaj czekoladę w kąpieli wodnej.
2. Krok
W drugim garnku podgrzej śmietanę, aż zacznie wrzeć.
3. Krok
Dodaj masło do gorącej śmietany i dobrze wymieszaj.
4. Krok
Rozpuszczoną czekoladę wymieszaj z kremówką i masłem i pozwól wszystkiemu dobrze się wymieszać.
5. Krok
Zostaw zawartość do ostygnięcia, a potem rozdziel ją do makaroników.