REKLAMA
Źródło: Liudmila Chernetska from Getty Images
Czekoladowy biszkopt
Przepis na puszysty czekoladowy biszkopt, który jest idealny do ciast i tortów.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 6 szt jajka
- 200 g cukier
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 50 g kakao
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 50 g czekolada
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Podziel jajka na żółtka i białka. Ubij białka na pianę, stopniowo dodaj cukier i ubij do sztywności.
2. Krok
Do ubitych białek dodaj żółtka, mąkę, rozpuszczoną czekoladę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
3. Krok
Ciasto nalej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz biszkopt w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut.