REKLAMA

Źródło: Liudmila Chernetska from Getty Images

Czekoladowy biszkopt

Przepis na puszysty czekoladowy biszkopt, który jest idealny do ciast i tortów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 szt jajka Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 50 g kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 50 g czekolada Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Podziel jajka na żółtka i białka. Ubij białka na pianę, stopniowo dodaj cukier i ubij do sztywności.

2. Krok

Do ubitych białek dodaj żółtka, mąkę, rozpuszczoną czekoladę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj.

3. Krok

Ciasto nalej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz biszkopt w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy