REKLAMA

Źródło: Liudmila Chernetska from Getty Images

Czekoladowy biszkopt

Przepis na puszysty czekoladowy biszkopt, który jest idealny do ciast i tortów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 szt jajka Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 50 g kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 50 g czekolada Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Podziel jajka na żółtka i białka. Ubij białka na pianę, stopniowo dodaj cukier i ubij do sztywności.

2. Krok

Do ubitych białek dodaj żółtka, mąkę, rozpuszczoną czekoladę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj.

3. Krok

Ciasto nalej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz biszkopt w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy