REKLAMA

Czekoladowe ciasteczka

Najlepsze czekoladowe ciasteczka

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 115 g masło Dodano do
  • 140 g cukier brązowy Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 szt Waniliowy cukier bourbon Dodano do
  • 160 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 50 g kakao Dodano do
  • 12 łyżeczka Soda bikarbona Dodano do
  • Sól Dodano do
  • flawdropsy czekoladowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Pozwól masłu zmięknąć w temperaturze pokojowej i ubij go mikserem.

2. Krok

Dodajemy brązowy, waniliowy cukier i jajka i ubijamy jeszcze około 3-4 minuty.

3. Krok

W osobnym naczyniu mieszamy łyżką suche składniki (kakao, mąkę, sodę oczyszczoną i sól), a następnie stopniowo dodajemy je do masy masłowej.

4. Krok

Gdy otrzymamy zwartą masę, mieszamy ją jeszcze z kropelkami czekolady (około 1 łyżki zostawiamy na dekorację do posypania)

5. Krok

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na to kładziemy porcje lodów za pomocą łyżki do lodów i każdą spłaszczamy łyżką.

6. Krok

Każde ciastko przed pieczeniem posypujemy kropelkami czekolady i pieczemy w 170 C przez 10 minut.

7. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy ciasteczka na blasze na 10 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy