REKLAMA

Czekoladowe ciasteczka

Najlepsze czekoladowe ciasteczka

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 115 g masło Dodano do
  • 140 g cukier brązowy Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 szt Waniliowy cukier bourbon Dodano do
  • 160 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 50 g kakao Dodano do
  • 12 łyżeczka Soda bikarbona Dodano do
  • Sól Dodano do
  • flawdropsy czekoladowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Pozwól masłu zmięknąć w temperaturze pokojowej i ubij go mikserem.

2. Krok

Dodajemy brązowy, waniliowy cukier i jajka i ubijamy jeszcze około 3-4 minuty.

3. Krok

W osobnym naczyniu mieszamy łyżką suche składniki (kakao, mąkę, sodę oczyszczoną i sól), a następnie stopniowo dodajemy je do masy masłowej.

4. Krok

Gdy otrzymamy zwartą masę, mieszamy ją jeszcze z kropelkami czekolady (około 1 łyżki zostawiamy na dekorację do posypania)

5. Krok

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na to kładziemy porcje lodów za pomocą łyżki do lodów i każdą spłaszczamy łyżką.

6. Krok

Każde ciastko przed pieczeniem posypujemy kropelkami czekolady i pieczemy w 170 C przez 10 minut.

7. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy ciasteczka na blasze na 10 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy