REKLAMA

Źródło: Pixabay: pixel1

Czekoladowa polewa

Słodka, aksamitna czekoladowa polewa doskonała do ciast, ciasteczek i innych deserów. Prosty przepis, którego możesz użyć do urozmaicenia swoich wypieków.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g czekolady deserowej Dodano do
  • 100 ml śmietanki 30% Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Pokrusz czekoladę na małe kawałki i przełóż do miski.

2. Krok

Podgrzej śmietankę w rondelku, ale nie doprowadzaj do wrzenia.

3. Krok

Zalej ciepłą śmietanką czekoladę i dobrze wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

4. Krok

Polewa jest gotowa do użycia. Polewaj nią swoje ulubione wypieki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy