REKLAMA
Ciasto z nadzieniem kokosowym i brzoskwiniami
Doskonałe ciasto twarożkowo-kokosowe z wzbogaceniem w postaci konserwowych brzoskwiń. Jeśli masz dość przetworów, spróbuj urozmaicić nimi ciasto.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Koszyk
- 150 g Gładka mąka pszenna
- 50 g płatki owsiane
- 50 g Słodzik erytrytol
- 60 g olej kokosowy
- 1 kawałek żółtko
- 3 łyżka stołowa woda
Farsz
- 150 g grudkowaty twarożek
- 100 g twaróg drobny
- 60 g starty kokos
- 1 szt jajko
- 30 g Słodzik erytrytol
- Konserwy brzoskwinie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Około 2/3 powstałej mieszanki równomiernie naciskamy na dno formy.
2. Krok
Nadzienie przygotowujemy, mieszając twaróg, kokos, słodzik i żółtko. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Kokosowe nadzienie nakładamy na przygotowane ciasto. Na nadzieniu kładziemy konserwowe brzoskwinie, pokrojone na mniejsze kawałki. Na wierzch kruszymy resztę ciasta.
3. Krok
Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut.