REKLAMA
Ciasto z nadzieniem kokosowym i brzoskwiniami

Ciasto z nadzieniem kokosowym i brzoskwiniami

Doskonałe ciasto twarożkowo-kokosowe z wzbogaceniem w postaci konserwowych brzoskwiń. Jeśli masz dość przetworów, spróbuj urozmaicić nimi ciasto.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Koszyk

  • 150 g Gładka mąka pszenna Dodano do
  • 50 g płatki owsiane Dodano do
  • 50 g Słodzik erytrytol Dodano do
  • 60 g olej kokosowy Dodano do
  • 1 kawałek żółtko Dodano do
  • 3 łyżka stołowa woda Dodano do

Farsz

  • 150 g grudkowaty twarożek Dodano do
  • 100 g twaróg drobny Dodano do
  • 60 g starty kokos Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 30 g Słodzik erytrytol Dodano do
  • Konserwy brzoskwinie Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Około 2/3 powstałej mieszanki równomiernie naciskamy na dno formy.

2. Krok

Nadzienie przygotowujemy, mieszając twaróg, kokos, słodzik i żółtko. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Kokosowe nadzienie nakładamy na przygotowane ciasto. Na nadzieniu kładziemy konserwowe brzoskwinie, pokrojone na mniejsze kawałki. Na wierzch kruszymy resztę ciasta.

3. Krok

Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy