REKLAMA

Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i mascarpone

Ciasto z herbatnikami i masą krówkową z mascarpone to połączenie klasycznego ciasta herbatnikowego z ukochaną przez wszystkich masą krówkową. Łączy w sobie słodkość krówek ze świeżością serka mascarpone. Możemy je przygotować na wiele okazji!

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 paczki herbatników Dodano do
  • 200 g masla Dodano do
  • 500 g sera mascarpone Dodano do
  • 500 g kajmaku Dodano do
  • 2 łyżki cukru pudru Dodano do
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej Dodano do
  • 2 łyżki żelatyny Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Rozpuść masło i zalej nim zmiażdżone herbatniki. Wymieszaj do momentu, aż wszystkie herbatniki będą dobrze pokryte masłem. Następnie wylej masę na dno tortownicy i wyrównaj.

2. Krok

Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości wody i odstaw do wystygnięcia. Podczas tego czasu możesz przygotować masę krówkową.

3. Krok

W misce wymieszaj kajmak, ser mascarpone, cukier puder i esencję waniliową. Kiedy masa będzie już gładka, dodaj do niej wystudzoną żelatynę i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Masę krówkową wylej na ciasto i wyrównaj.

5. Krok

Ciasto wstaw do lodówki na minimum 3 godziny, a następnie podawaj pokrojone na porcje.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy