REKLAMA
Źródło: tenkende from Getty Images
Ciasto marchewkowo-orzechowe bez mąki
Zdrowe ciasto marchewkowo-orzechowe, w którym nie używa się mąki.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 300 g Starta marchew
- 250 g Orzechy
- 4 kawałek jajka
- 150 g Miód
- szczypta soli
- 1 łyżka Cynamon
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Zacznij od dokładnego posiekania orzechów w blenderze. Pamiętaj, że nie muszą być one idealnie drobno posiekane - kawałki orzechów dodadzą ciastu wspaniałej tekstury.
2. Krok
Wymieszaj startą marchewkę z miodem i jajkami. Stopniowo dodawaj do tej mieszanki posiekane orzechy. Jeśli lubisz cynamon, nadszedł czas, aby go dodać. Następnie wszystko dobrze wymieszaj, aż mieszanina stanie się jednorodna.
3. Krok
Wlej gotową masę równomiernie do wysmarowanej tłuszczem formy i delikatnie postukaj w dno i boki. Postaraj się rozprowadzić masę tak równomiernie, jak to możliwe.
4. Krok
Piec to ciasto marchewkowo-orzechowe w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.