REKLAMA

Źródło: tenkende from Getty Images

Ciasto marchewkowo-orzechowe bez mąki

Zdrowe ciasto marchewkowo-orzechowe, w którym nie używa się mąki.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 300 g Starta marchew Dodano do
  • 250 g Orzechy Dodano do
  • 4 kawałek jajka Dodano do
  • 150 g Miód Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 1 łyżka Cynamon Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Zacznij od dokładnego posiekania orzechów w blenderze. Pamiętaj, że nie muszą być one idealnie drobno posiekane - kawałki orzechów dodadzą ciastu wspaniałej tekstury.

2. Krok

Wymieszaj startą marchewkę z miodem i jajkami. Stopniowo dodawaj do tej mieszanki posiekane orzechy. Jeśli lubisz cynamon, nadszedł czas, aby go dodać. Następnie wszystko dobrze wymieszaj, aż mieszanina stanie się jednorodna.

3. Krok

Wlej gotową masę równomiernie do wysmarowanej tłuszczem formy i delikatnie postukaj w dno i boki. Postaraj się rozprowadzić masę tak równomiernie, jak to możliwe.

4. Krok

Piec to ciasto marchewkowo-orzechowe w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy