REKLAMA

Źródło: Alex Donin foodphotographer from Canva

Ciasto Linzer

Świąteczne ciasto linzer, które jest wypełnione dżemem.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 330 gramy Zwykła mąka Dodano do
  • 200 gramy Masło Dodano do
  • 130 gramy cukier puder Dodano do
  • 2 kawałek jajka Dodano do
  • Skórka z cytryny Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • Marmolada do nadzienia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotować ciasto z podanych składników. Mąkę, masło, cukier, jajka, skórkę z cytryny i cukier waniliowy dokładnie wymieszać i wyrobić ciasto.

2. Krok

Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować wierzch i spód ciasta. Umieść spód w natłuszczonej formie i posmaruj dżemem. Przenieś górną część ciasta na ciasto. Osobiście lubię dzielić wierzch ciasta na paski i układać je w kształt kratki.

3. Krok

Piec ciasto Linzer w piekarniku rozgrzanym do 180°C do uzyskania złotego koloru, około 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy