REKLAMA

Ciasto kruche

Ciasteczka Linzer na Boże Narodzenie i Wielkanoc są po prostu nie do przegapienia!

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 210 g Zwykła mąka Dodano do
  • 140 g masło Dodano do
  • 70 g Cukier puder Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • Skórka z cytryny Dodano do
  • cukier waniliowy Dodano do
  • Szczypta soli Dodano do
  • Dżem do nadzienia Dodano do
  • Czekolada do oblewania Dodano do
  • Orzechy włoskie do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki i wyrób gładkie, kruche ciasto.

2. Krok

Posypać mąką stolnicę i rozwałkować na niej ciasto na grubość około 3-4 mm. Użyj foremek do wycinania różnych kształtów, ja używam mniejszych okrągłych foremek do pierników.

3. Krok

Umieść pokrojone herbatniki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 6 minut.

4. Krok

Po upieczeniu ostudzić i połączyć oba krążki dżemem. Następnie można je oblać czekoladą i udekorować orzechami włoskimi.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy