REKLAMA
Ciasto gruszkowe
Zapisz ten przepis i upiecz ciasto w sezonie gruszek.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 3 kawałek jajko
- 60 g cukier brązowy
- 50 ml mleko
- 25 ml olej kokosowy
- 20 g Waniliowy białko nie jest potrzebne
- 100 g mąka orkiszowa
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 2 łyżeczka Cynamon
- 5 Gruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
Ubijemy jajka z cukrem. Ubijemy olej i mleko. Następnie dodajemy suche składniki. Gruszki kroimy na cienkie plastry i mieszamy z ciastem. Wykładamy formę papierem do pieczenia. Gotowe ciasto wlewamy do formy. Na wierzch ciasta ułożyłam kilka plastrów i posypałam cynamonem. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 40 minut.