REKLAMA

Ciasta wielkanocne

Ekstra szybkie, wytrawne wielkanocne ciasto francuskie.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • ciasto francuskie Dodano do
  • 1 jajko do posmarowania Dodano do
  • sól Dodano do
  • kminek Dodano do
  • Mak cały Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 1 cm.

2. Krok

Pokrój w paski, lub inne kształty, które preferujesz.

3. Krok

Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem. Doprawić solą.

4. Krok

Rozgrzać piekarnik.

5. Krok

Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut, do uzyskania złotego koloru.

6. Krok

Bon appetit!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy