REKLAMA

Ciasta wielkanocne

Ekstra szybkie, wytrawne wielkanocne ciasto francuskie.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • ciasto francuskie Dodano do
  • 1 jajko do posmarowania Dodano do
  • sól Dodano do
  • kminek Dodano do
  • Mak cały Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 1 cm.

2. Krok

Pokrój w paski, lub inne kształty, które preferujesz.

3. Krok

Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem. Doprawić solą.

4. Krok

Rozgrzać piekarnik.

5. Krok

Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut, do uzyskania złotego koloru.

6. Krok

Bon appetit!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy