REKLAMA

Chlebek bananowy fit

Prosty, smaczny i odpowiedni przepis zarówno dla wegan, jak i nie-vegan.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 kawałek dojrzałe banany Dodano do
  • szczypta Sól Dodano do
  • 12 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 112 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 4 łyżka stołowa orzechy włoskie Dodano do
  • 170 g mąka orkiszowa razowa Dodano do
  • 70 g drobne płatki owsiane Dodano do
  • 120 ml syrop z agawy Dodano do
  • 4 łyżka stołowa mleko roślinne Dodano do
  • 4 łyżka stołowa Rozpuszczonego oleju kokosowego Dodano do
  • 30 g czekolada gorzka Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Będziemy potrzebować 20cm formy silikonowej.

2. Krok

W misce rozgniatamy banany i dodajemy wszystkie mokre składniki.

3. Krok

W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki i orzechy (rozbijamy na mniejsze kawałki). Dodajemy do mokrej mieszaniny i mieszamy + dodajemy na kawałki posiekanej czekolady.

4. Krok

Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni na 30 minut, następnie obniżamy temperaturę do 150 stopni i przykrywamy chleb papierem do pieczenia, aby nie spalił się na wierzchu i pieczemy jeszcze 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia w formie.

5. Krok

Podajemy z masłem orzechowym, domowym dżemem, greckim jogurtem, lub po prostu samym. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy