REKLAMA

Chlebek bananowy fit

Prosty, smaczny i odpowiedni przepis zarówno dla wegan, jak i nie-vegan.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 kawałek dojrzałe banany Dodano do
  • szczypta Sól Dodano do
  • 12 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 112 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 4 łyżka stołowa orzechy włoskie Dodano do
  • 170 g mąka orkiszowa razowa Dodano do
  • 70 g drobne płatki owsiane Dodano do
  • 120 ml syrop z agawy Dodano do
  • 4 łyżka stołowa mleko roślinne Dodano do
  • 4 łyżka stołowa Rozpuszczonego oleju kokosowego Dodano do
  • 30 g czekolada gorzka Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Będziemy potrzebować 20cm formy silikonowej.

2. Krok

W misce rozgniatamy banany i dodajemy wszystkie mokre składniki.

3. Krok

W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki i orzechy (rozbijamy na mniejsze kawałki). Dodajemy do mokrej mieszaniny i mieszamy + dodajemy na kawałki posiekanej czekolady.

4. Krok

Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni na 30 minut, następnie obniżamy temperaturę do 150 stopni i przykrywamy chleb papierem do pieczenia, aby nie spalił się na wierzchu i pieczemy jeszcze 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia w formie.

5. Krok

Podajemy z masłem orzechowym, domowym dżemem, greckim jogurtem, lub po prostu samym. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy