REKLAMA
Buraczki z chrzanem
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Burak
- 21⁄2 kg burak
Inne składniki
- 1 l ocet
- 21⁄2 l woda
- 500 g cukier kryształ
- 1 łyżeczka kminek
- 2 łyżka stołowa Starty chrzan
- 1 przyprawa Deko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Ugotujemy buraka, aby łatwo go obrać. Zetrzemy go.
2. Krok
Przygotujemy zalewę. Do garnka dodajemy wodę, ocet, cukier, dekoracje. Wszystko razem gotujemy, aby cukier się rozpuścił.
3. Krok
Do ugotowanego naparu dodajemy chrzan i mieszamy.
4. Krok
Buraki włożymy do słoików i zalejemy zalewą. Słoiki zamkniemy i zesterelizujemy przez 10 minut.