REKLAMA

Brownie z fasoli

Pyszny, zdrowy deser. Alternatywa dla klasycznego brownie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szkło ugotowanej fasoli czerwonej lub czarnej Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 łyżki kakao Dodano do
  • 12 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 14 łyżeczki sól Dodano do
  • 1 Łyżka ekstraktu z wanilii Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj fasolę, cukier, olej, jajka, kakao, proszek do pieczenia, sól i ekstrakt z wanilii.

2. Krok

Dodaj posiekaną czekoladę lub czekoladowe kawałki (jeśli używasz).

3. Krok

Przełóż masę do wcześniej przygotowanej formy na brownie o wymiarach 20x20cm.

4. Krok

Piecz w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut, aż patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.

5. Krok

Pozwól brownie ostygnąć przed krojeniem i podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy