REKLAMA
Brownie z fasoli
Pyszny, zdrowy deser. Alternatywa dla klasycznego brownie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szkło ugotowanej fasoli czerwonej lub czarnej
- 2 jajka
- 2 łyżki kakao
- 1⁄2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1⁄4 łyżeczki sól
- 1 Łyżka ekstraktu z wanilii
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj fasolę, cukier, olej, jajka, kakao, proszek do pieczenia, sól i ekstrakt z wanilii.
2. Krok
Dodaj posiekaną czekoladę lub czekoladowe kawałki (jeśli używasz).
3. Krok
Przełóż masę do wcześniej przygotowanej formy na brownie o wymiarach 20x20cm.
4. Krok
Piecz w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut, aż patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.
5. Krok
Pozwól brownie ostygnąć przed krojeniem i podaniem.