REKLAMA

Źródło: Youtube

Biszkopt z mascarpone

Prosty i bardzo smaczny ciasteczko dla miłośników malin.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Korpus

  • 100 g masło Dodano do
  • 100 g mielonych orzechów Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
  • 100 g brązowego cukru Dodano do
  • 100 g mąka zwykła specjalna Dodano do

Farsz

  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukru pudru Dodano do
  • 1 Bita śmietana Dodano do
  • 500 g Malina Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Najpierw przygotujemy ciasto, wszystkie składniki wymieszamy razem w misce. Przerabiamy ciasto, które wałkujemy na posypanej mąką desce do okrągłej formy.

2. Krok

Często pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 25 minut, aby było pięknie brązowe.

3. Krok

Ubijamy razem mascarpone i śmietankę w misce.

4. Krok

Maliny posypujemy cukrem i rozbijamy widelcem. Trochę malin zostawiamy do ozdobienia wierzchu ciasta.

5. Krok

Dodajemy zmiażdżone maliny do ubitego mascarpone i mieszamy razem. Możemy również dodać trochę więcej cukru do smaku. Krem nałożyć na wierzch upieczonego ciasta. Ozdobiamy malinami i pozostawiamy do ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy