REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/c4ztRPRXgi1SaUx_bUwx/c97775d0941ed754d753a2853e2415.jpeg)
Źródło: Youtube
Biszkopt z mascarpone
Prosty i bardzo smaczny ciasteczko dla miłośników malin.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Korpus
- 100 g masło
- 100 g mielonych orzechów
- 3 kawałek jajko
- 100 g brązowego cukru
- 100 g mąka zwykła specjalna
Farsz
- 250 g mascarpone
- 1 łyżka stołowa cukru pudru
- 1 Bita śmietana
- 500 g Malina
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Najpierw przygotujemy ciasto, wszystkie składniki wymieszamy razem w misce. Przerabiamy ciasto, które wałkujemy na posypanej mąką desce do okrągłej formy.
2. Krok
Często pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 25 minut, aby było pięknie brązowe.
3. Krok
Ubijamy razem mascarpone i śmietankę w misce.
4. Krok
Maliny posypujemy cukrem i rozbijamy widelcem. Trochę malin zostawiamy do ozdobienia wierzchu ciasta.
5. Krok
Dodajemy zmiażdżone maliny do ubitego mascarpone i mieszamy razem. Możemy również dodać trochę więcej cukru do smaku. Krem nałożyć na wierzch upieczonego ciasta. Ozdobiamy malinami i pozostawiamy do ostygnięcia.