REKLAMA
Źródło: oproko from Canva
Beza z malinami
Doskonały deser na letnie dni, beza z malinami jest prosta do wykonania i przepyszna. Delikatna, lekka beza w połączeniu z kwasowymi malinami tworzy wyjątkowe połączenie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Beza
- 4 Sztuka białka jaj
- 250 gramy cukru pudru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Dodatki
- 200 gramy malin
- 2 łyżki cukru
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Ubij białka na sztywną pianę.
2. Krok
Dodaj cukier puder i sok z cytryny. Kontynuuj ubijanie.
3. Krok
Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce uformuj 4 beziki.
4. Krok
Piekarnik nagrzej do 120 stopni C i piecz beziki przez około 40 minut. Beziki powinny być chrupiące z zewnątrz, a w środku miękkie.
5. Krok
Podczas pieczenia bez miksuj maliny z cukrem.
6. Krok
Ugotowane i ostudzone beziki podawaj z malinami.