REKLAMA
Źródło: tyasindayanti from Canva
Banany w cieście
Słodkie, chrupiące i smakowite banany w cieście, to idealna propozycja na deser. Banany są owijane w lekko słodkie ciasto, a następnie smażone na złoty kolor. Ten deser jest nie tylko smaczny, ale też prosty i szybki do przygotowania. Spróbuj!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Banany
- 4 Sztuka banany
Ciasto
- 1 szkło Mąka
- 1 szkło woda
- 2 łyżki cukier
- sól
Dodatki
- polewa czekoladowa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Przygotuj banany. Obierz je i przekrój wzdłuż na pół.
2. Krok
Przygotuj ciasto. W misce wymieszaj mąkę, wodę, cukier i sól, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
3. Krok
Obtocz połówki banana w cieście, a następnie smaż na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony.
4. Krok
Odsącz banany z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
5. Krok
Przed podaniem skrop banany polewą czekoladową.