REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hFc28aUuG5vB505EOGUI/81e3eb392783e97084f554d38a6369.png)
Babka z jabłkami
Zdecydowanie najlepsza babka, jaką kiedykolwiek jadłem. Puszysta i dzięki jabłkom cudownie soczysta.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
- 1 kubek mąka półgruboziarnista
- 1 kubek mąka samozbrylająca
- 1⁄2 kubek cukier puder
- 1 kawałek proszek do pieczenia
- 1 kawałek cukier waniliowy
- 3 kawałek jajko
- 1⁄2 kubek olej słonecznikowy
- 1⁄2 kubek mleko
- 1 kubek starte jabłka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
PROCEDURA: Ubij białka na sztywną pianę. Wymieszaj wszystkie suche składniki.
2. Krok
Stopniowo dodajemy żółtka, olej, mleko i starte jabłka. Wszystko razem mieszamy.
3. Krok
Delikatnie mieszamy pianę.
4. Krok
Często wlewamy do formy babeczkowej.
5. Krok
Piec około 45 minut w 180 stopniach.
6. Krok
SERWISOWANIE: Posypujemy babkę cukrem, kroimy i osobiście uwielbiamy ją także z bitą śmietaną.
7. Krok
Zjeść coś słodkiego, to nigdy nie jest grzech.