REKLAMA

Babka z jabłkami

Zdecydowanie najlepsza babka, jaką kiedykolwiek jadłem. Puszysta i dzięki jabłkom cudownie soczysta.

REKLAMA

Składniki

porcje
15
  • 1 kubek mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 1 kubek mąka samozbrylająca Dodano do
  • 12 kubek cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
  • 12 kubek olej słonecznikowy Dodano do
  • 12 kubek mleko Dodano do
  • 1 kubek starte jabłka Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

PROCEDURA: Ubij białka na sztywną pianę. Wymieszaj wszystkie suche składniki.

2. Krok

Stopniowo dodajemy żółtka, olej, mleko i starte jabłka. Wszystko razem mieszamy.

3. Krok

Delikatnie mieszamy pianę.

4. Krok

Często wlewamy do formy babeczkowej.

5. Krok

Piec około 45 minut w 180 stopniach.

6. Krok

SERWISOWANIE: Posypujemy babkę cukrem, kroimy i osobiście uwielbiamy ją także z bitą śmietaną.

7. Krok

Zjeść coś słodkiego, to nigdy nie jest grzech.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy