REKLAMA

Babka z jabłkami

Zdecydowanie najlepsza babka, jaką kiedykolwiek jadłem. Puszysta i dzięki jabłkom cudownie soczysta.

REKLAMA

Składniki

porcje
15
  • 1 kubek mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 1 kubek mąka samozbrylająca Dodano do
  • 12 kubek cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
  • 12 kubek olej słonecznikowy Dodano do
  • 12 kubek mleko Dodano do
  • 1 kubek starte jabłka Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

PROCEDURA: Ubij białka na sztywną pianę. Wymieszaj wszystkie suche składniki.

2. Krok

Stopniowo dodajemy żółtka, olej, mleko i starte jabłka. Wszystko razem mieszamy.

3. Krok

Delikatnie mieszamy pianę.

4. Krok

Często wlewamy do formy babeczkowej.

5. Krok

Piec około 45 minut w 180 stopniach.

6. Krok

SERWISOWANIE: Posypujemy babkę cukrem, kroimy i osobiście uwielbiamy ją także z bitą śmietaną.

7. Krok

Zjeść coś słodkiego, to nigdy nie jest grzech.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy