REKLAMA
Babka z czekoladą
Ten przepis na babkę z czekoladą jest łatwy w przygotowaniu. Jest idealny do porannej kawy lub jako deser po obiedzie.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 250 g mąka samozbrylająca
- 1 szt Proszek do pieczenia
- 200 g cukier
- 125 g masło
- 100 g gotowanie czekolady
- 4 szt jajka
- 1 filiżanka mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do babki, posmaruj ją i posyp mąką.
2. Krok
W jednym naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a w drugim naczyniu wymieszaj masło, cukier, jajka i mleko na gładko.
3. Krok
Powoli dodawaj suchą mieszankę do mokrej i mieszaj do uzyskania gładkości.
4. Krok
Zetrzyj czekoladę i dodaj ją do ciasta.
5. Krok
Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz kukiełkę w piekarniku przez 60 minut.
6. Krok
Pozwól babce ostygnąć, a następnie ostrożnie wyjmij ją z formy.