REKLAMA

Babka z czekoladą

Ten przepis na babkę z czekoladą jest łatwy w przygotowaniu. Jest idealny do porannej kawy lub jako deser po obiedzie.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 250 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 125 g masło Dodano do
  • 100 g gotowanie czekolady Dodano do
  • 4 szt jajka Dodano do
  • 1 filiżanka mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do babki, posmaruj ją i posyp mąką.

2. Krok

W jednym naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a w drugim naczyniu wymieszaj masło, cukier, jajka i mleko na gładko.

3. Krok

Powoli dodawaj suchą mieszankę do mokrej i mieszaj do uzyskania gładkości.

4. Krok

Zetrzyj czekoladę i dodaj ją do ciasta.

5. Krok

Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz kukiełkę w piekarniku przez 60 minut.

6. Krok

Pozwól babce ostygnąć, a następnie ostrożnie wyjmij ją z formy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy