REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/lrAkKximN2FDmBHBPdCo/0eab874cbfe40d6df5b790ef4bcb0c.jpeg)
Źródło: bonyfacci from Getty Images
Zupa z marchewki i cukinii
Lekka, zdrowa i smaczna zupa pełna witamin.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt marchewki
- 1 szt cukinia
- 1 szt The Onion
- 2 goździki czosnek
- 1 l Warzywny bulion
- 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Na oliwie z oliwek smażymy drobno posiekaną cebulę i czosnek do złotego koloru.
2. Krok
Dodajemy pokrojoną marchew i cukinię, dusimy jeszcze przez 5 minut.
3. Krok
Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości.
4. Krok
Dodajemy sól i pieprz do smaku.