REKLAMA

Zupa z kalarepy

Pyszna i zdrowa zupa z warzyw prosto z ogródka

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 3 litry bulionu warzywno mięsnego Dodano do
  • 2 ziemniaki Dodano do
  • 2 średnie kalarepy Dodano do
  • 3 średnie marchewki Dodano do
  • 1 por Dodano do
  • 1 Pietruszka Dodano do
  • 12 selera Dodano do
  • 14 brokuły Dodano do
  • vegeta Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • magii Dodano do
  • sól Dodano do
  • 4 kulki ziela angielskiego Dodano do
  • 6 kulek pieprzu czarnego Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • ZAKLEPKA Dodano do
  • 2 łyżki śmietany Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • 100 ml wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Bulion zagotować . Wrzucamy pieprz w kulkach i ziele angielskie oraz liść laurowy .

2. Krok

Warzywa obieramy i myjemy , ziemniaki i kalarepę i seler kroimy w dość równą kosteczkę , marchewkę i pietruszkę kroimy w pół talarki a por w grube talarki . Brokuł obieramy na mniejsze różyczki . Do bulionu na sam początek dajemy warzywa które dłużej się gotują czyli ziemniaki , kalarepę , marchewkę , pietruszkę dopiero po chwili seler i por a na samym końcu tak około 10 minut brokuł , możemy również dodać liście z kalarepy pokrojone w mniejsze kawałki .

3. Krok

Zupę zaklepujemy zaklepką ; w wodzie rozmieszać śmietanę , mąkę i wlewamy do zupy . Energicznie mieszamy na sam koniec doprawiamy do smaku .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy