REKLAMA
Zupa z kalarepy
Pyszna i zdrowa zupa z warzyw prosto z ogródka
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 3 litry bulionu warzywno mięsnego
- 2 ziemniaki
- 2 średnie kalarepy
- 3 średnie marchewki
- 1 por
- 1 Pietruszka
- 1⁄2 selera
- 1⁄4 brokuły
- vegeta
- pieprz czarny mielony
- magii
- sól
- 4 kulki ziela angielskiego
- 6 kulek pieprzu czarnego
- 2 liście laurowe
- ZAKLEPKA
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki mąki
- 100 ml wody
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Bulion zagotować . Wrzucamy pieprz w kulkach i ziele angielskie oraz liść laurowy .
2. Krok
Warzywa obieramy i myjemy , ziemniaki i kalarepę i seler kroimy w dość równą kosteczkę , marchewkę i pietruszkę kroimy w pół talarki a por w grube talarki . Brokuł obieramy na mniejsze różyczki . Do bulionu na sam początek dajemy warzywa które dłużej się gotują czyli ziemniaki , kalarepę , marchewkę , pietruszkę dopiero po chwili seler i por a na samym końcu tak około 10 minut brokuł , możemy również dodać liście z kalarepy pokrojone w mniejsze kawałki .
3. Krok
Zupę zaklepujemy zaklepką ; w wodzie rozmieszać śmietanę , mąkę i wlewamy do zupy . Energicznie mieszamy na sam koniec doprawiamy do smaku .