REKLAMA
Zupa z kalarepy
Dietetyczna i bardzo smaczna.
REKLAMA
Składniki
porcje
5
- 1 szt Mniejsza cebula
- 1 szt kalarepa
- 1 szt średnia marchewka
- 1 l woda
- 15 g Różne płatki
- 1 szt duży ziemniak
- Suszone przyprawy do zupy
- sól
- vegeta
- kruszony kminek
- Suszone niedźwiedzi czosnek
- spadek Olioleja
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Na kropli oliwy z oliwek podsmażamy cebulę. Większość kalarepy i marchwi kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy trochę wodą i gotujemy.
2. Krok
Pozostałości kalerabu i marchewki trzemy i dusimy na suchej patelni. Ziemniaki kroimy na małe kostki, gotujemy, a następnie dodajemy do duszonego kalerabu i marchewki i razem lekko podsmażamy, odstawiamy. Wodę z ziemniaków wlewamy do zupy, nie wylewamy jej.
3. Krok
Kiedy mamy ugotowaną marchew z kalafiorem, blendujemy to i dodajemy resztę wody, płatki i doprawiamy zupę, gotujemy trochę.
4. Krok
Dodajemy startą marchewkę, kohlrabię i ziemniaki, które lekko podsmażyliśmy. Gotujemy przez chwilę, możemy jeszcze doprawić do smaku według siebie.