REKLAMA

Zupa z kalarepy

Dietetyczna i bardzo smaczna.

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 1 szt Mniejsza cebula Dodano do
  • 1 szt kalarepa Dodano do
  • 1 szt średnia marchewka Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • 15 g Różne płatki Dodano do
  • 1 szt duży ziemniak Dodano do
  • Suszone przyprawy do zupy Dodano do
  • sól Dodano do
  • vegeta Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
  • Suszone niedźwiedzi czosnek Dodano do
  • spadek Olioleja Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Na kropli oliwy z oliwek podsmażamy cebulę. Większość kalarepy i marchwi kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy trochę wodą i gotujemy.

2. Krok

Pozostałości kalerabu i marchewki trzemy i dusimy na suchej patelni. Ziemniaki kroimy na małe kostki, gotujemy, a następnie dodajemy do duszonego kalerabu i marchewki i razem lekko podsmażamy, odstawiamy. Wodę z ziemniaków wlewamy do zupy, nie wylewamy jej.

3. Krok

Kiedy mamy ugotowaną marchew z kalafiorem, blendujemy to i dodajemy resztę wody, płatki i doprawiamy zupę, gotujemy trochę.

4. Krok

Dodajemy startą marchewkę, kohlrabię i ziemniaki, które lekko podsmażyliśmy. Gotujemy przez chwilę, możemy jeszcze doprawić do smaku według siebie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy