REKLAMA

Zupa z kalarepy

Dietetyczna i bardzo smaczna.

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 1 szt Mniejsza cebula Dodano do
  • 1 szt kalarepa Dodano do
  • 1 szt średnia marchewka Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • 15 g Różne płatki Dodano do
  • 1 szt duży ziemniak Dodano do
  • Suszone przyprawy do zupy Dodano do
  • sól Dodano do
  • vegeta Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
  • Suszone niedźwiedzi czosnek Dodano do
  • spadek Olioleja Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Na kropli oliwy z oliwek podsmażamy cebulę. Większość kalarepy i marchwi kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy trochę wodą i gotujemy.

2. Krok

Pozostałości kalerabu i marchewki trzemy i dusimy na suchej patelni. Ziemniaki kroimy na małe kostki, gotujemy, a następnie dodajemy do duszonego kalerabu i marchewki i razem lekko podsmażamy, odstawiamy. Wodę z ziemniaków wlewamy do zupy, nie wylewamy jej.

3. Krok

Kiedy mamy ugotowaną marchew z kalafiorem, blendujemy to i dodajemy resztę wody, płatki i doprawiamy zupę, gotujemy trochę.

4. Krok

Dodajemy startą marchewkę, kohlrabię i ziemniaki, które lekko podsmażyliśmy. Gotujemy przez chwilę, możemy jeszcze doprawić do smaku według siebie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy