REKLAMA

Źródło: yasuhiroamano from Getty Images

Zupa z kalarepy z jajkiem

Prosta i smaczna zupa z kalarepy z jajkiem na obiad lub kolację, idealna na ciepłe i chłodne dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 kawałek kalarepa Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • Naciowy koperek Dodano do
  • 112 l Rosół z warzyw Dodano do
  • 2 kawałek jajko Dodano do
  • 2 goździk czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 12 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

W garnku rozgrzej olej i smaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek do złotego koloru.

2. Krok

Dodaj pokrojony lub starty kalafior i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.

3. Krok

Następnie dodajemy bulion warzywny i gotujemy zupę na średnim ogniu przez około 20 minut.

4. Krok

Dodaj przyprawy według uznania.

5. Krok

Na koniec do zupy wlewamy roztrzepane jajko i gotujemy jeszcze kilka minut.

6. Krok

Zupę z liści kalafiora zdejmujemy z ognia i podajemy z natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy