REKLAMA
Źródło: yasuhiroamano from Getty Images
Zupa z kalarepy z jajkiem
Prosta i smaczna zupa z kalarepy z jajkiem na obiad lub kolację, idealna na ciepłe i chłodne dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 kawałek kalarepa
- 1 kawałek The Onion
- Naciowy koperek
- 11⁄2 l Rosół z warzyw
- 2 kawałek jajko
- 2 goździk czosnek
- 2 łyżka stołowa olej
- 1 łyżeczka sól
- 1⁄2 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
W garnku rozgrzej olej i smaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek do złotego koloru.
2. Krok
Dodaj pokrojony lub starty kalafior i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.
3. Krok
Następnie dodajemy bulion warzywny i gotujemy zupę na średnim ogniu przez około 20 minut.
4. Krok
Dodaj przyprawy według uznania.
5. Krok
Na koniec do zupy wlewamy roztrzepane jajko i gotujemy jeszcze kilka minut.
6. Krok
Zupę z liści kalafiora zdejmujemy z ognia i podajemy z natką pietruszki.