REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mpm61eDY_aslz9ihxHvN/4c8f27cedc3ac09b313bf5fe63f8b8.jpeg)
Zupa rybna
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt Filety rybne
- 1⁄2 seler
- 1 marchewki
- 1 The Onion
- 1 goździk czosnek
- 1 pomidor
- 1 Papryki
- 1⁄2 pory
- 2 łyżka stołowa olej
- 1 łyżka stołowa sos sojowy
- 1 łyżeczka Sos Worcestershire
- 1⁄2 Sok z limonki
- Czerwona mielona papryka
- sól
- skrobia ziemniaczana
- woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzać olej w rondlu, oczyścić i drobno posiekać cebulę. Podsmażyć na oleju.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mpm61eDY_aslz9ihxHvN/ccf854d3884ed3a945b84c8bef6384.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Do podsmażonej cebuli dodać pokrojonego pomidora i paprykę, pora. Seler naciowy pokrojony w kostkę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mpm61eDY_aslz9ihxHvN/5000f34f545c2839054af42ad75f0f.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Dodaj pokrojone w kostkę filety do bazy. Posypać czerwoną papryką i smażyć przez chwilę. Dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i wodę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mpm61eDY_aslz9ihxHvN/21fd52fe8a0e492db911e663a2c52e.jpeg)
Źródło: Youtube
4. Krok
Gotować warzywa do miękkości. Dodać sos worchestra, sos sojowy, sok z limonki i wymieszać, aby doprawić zupę. Zagęścić do smaku solą i pieprzem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mpm61eDY_aslz9ihxHvN/730589985bb9ca60558a5587b8f0c0.jpeg)
Źródło: Youtube