REKLAMA

Zupa krem z brokułów

Pyszna i zdrowa zupa z brokułów z dodatkiem domowego groszku ptysiowego

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 marchewki Dodano do
  • pietruszka ziemniaki selera Dodano do
  • 500 g brokuły Dodano do
  • 1 mała por Dodano do
  • 2 l rosołu czystego Dodano do
  • 1 liść laurowy Dodano do
  • 4 ziarna pieprzu czarnego Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • przyprawy sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
  • maggi płatki migdałowe Dodano do
  • groszek ptysiowy Dodano do
  • 18 Śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Marchewka,pietruszka,korzeń selera,ziemniaki obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka razem z ziarnami pieprzu, ziela angielskiego,liścia laurowego.Zalewamy rosołem i gotujemy od zagotowania około 20 minut na wolnym ogniu po tym czasie dodajemy umyta,pokrojona w grube plastry por (całą).Po chwili gotowania dodajemy obrana i rozdrobnioną brokułę gotujemy jeszcze około 10 minut .

2. Krok

Po tym czasie wyjmujemy ziarna pieprzu,ziela angielskiego i liścia laurowego (polecam ja to nazywam leniwca, wrzucasz i wyciągasz wszystko razem,nie musisz łowić , POLECAM !!) . Zupę pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia następnie blendujemy na gładki krem.Doprawiamy do smaku przyprawami .

3. Krok

Migdały (ilość zależy od nas) wysypujemy na sucha patelnie i prażymy do lekko złotego koloru .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy