Zupa krem szparagowa
Ten przepis zapewnia pyszną kremową zupę szparagową o zmysłowym i delikatnym smaku, która jest przygotowywana z białych szparagów.
Składniki
- 500 g Białe szparagi
- 4 kubki bulion warzywny lub rosół
- 1 filiżanka Krem do gotowania
- 2 Sztuka ząbek czosnku
- 1 Sztuka The Onion
- 2 łyżki masło
- Świeża pietruszka do dekoracji
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
Procedura
Obierz białe szparagi i odetnij twardsze końce. Pokrój je na mniejsze kawałki.
Rozgrzej masło w rondlu na średnim ogniu i dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć na złoty kolor, około 5 minut.
Dodaj pokrojone szparagi do garnka i smaż z cebulą i czosnkiem przez około 5 minut, aż szparagi zmiękną.
Dodaj bulion warzywny do garnka i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez około 15 do 20 minut, aż szparagi całkowicie zmiękną.
Za pomocą blendera zmiksuj zupę, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Doprowadź zupę do wrzenia, dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.
Dopraw zupę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Udekoruj talerze świeżą natką pietruszki.