REKLAMA

Zupa krem szparagowa

Ten przepis zapewnia pyszną kremową zupę szparagową o zmysłowym i delikatnym smaku, która jest przygotowywana z białych szparagów.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Białe szparagi Dodano do
  • 4 kubki bulion warzywny lub rosół Dodano do
  • 1 filiżanka Krem do gotowania Dodano do
  • 2 Sztuka ząbek czosnku Dodano do
  • 1 Sztuka The Onion Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • Świeża pietruszka do dekoracji Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Obierz białe szparagi i odetnij twardsze końce. Pokrój je na mniejsze kawałki.

2. Krok

Rozgrzej masło w rondlu na średnim ogniu i dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć na złoty kolor, około 5 minut.

3. Krok

Dodaj pokrojone szparagi do garnka i smaż z cebulą i czosnkiem przez około 5 minut, aż szparagi zmiękną.

4. Krok

Dodaj bulion warzywny do garnka i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez około 15 do 20 minut, aż szparagi całkowicie zmiękną.

5. Krok

Za pomocą blendera zmiksuj zupę, aż uzyskasz gładką konsystencję.

6. Krok

Doprowadź zupę do wrzenia, dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.

7. Krok

Dopraw zupę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

8. Krok

Udekoruj talerze świeżą natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy