REKLAMA

Źródło: Pixabay

Zupa klopsowa

Zupa klopsowa to sycąca zupa z mięsnymi kulkami, warzywami i ziołami. To idealny komfortowy posiłek na każdy dzień.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mięsa mielonego Dodano do
  • 1 duży cebula, drobno posiekana Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 2 ziemniaki Dodano do
  • Kawałek pora, w krążki Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • kilka ziaren ziela angielskiego Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj mięso mielone, cebulę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz.

2. Krok

Uformuj małe kuleczki (ok. 2-3 cm średnicy) i odłóż na bok.

3. Krok

W dużym garnku zagotuj wywar. Dodaj pokrojone warzywa, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie.

4. Krok

Kiedy wywar zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i ostrożnie dodaj klopsiki.

5. Krok

Gotuj na średnim ogniu przez około 1 godzinę, aż klopsiki i warzywa będą miękkie.

6. Krok

Podawaj gorącą, posypaną na wierzch posiekaną pietruszką lub koperkiem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy