REKLAMA
Źródło: timsulov from Getty Images
Zimna zupa pomidorowa
Smaczna zupa pomidorowa na zimno, która z pewnością nasyci i orzeźwi.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 kg Dojrzałe pomidory
- 1 szt ogórek
- 1 szt pieprz zielony
- 1 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 60 ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżka stołowa Balsamiczny
- Sól i mielony czarny pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Zacznij od pokrojenia pomidorów, ogórka, papryki i cebuli na mniejsze kawałki. Obierz czosnek. Umieść je w blenderze, wlej oliwę z oliwek i ocet balsamiczny.
2. Krok
Dopraw wszystko solą i czarnym pieprzem. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Możesz dodać odrobinę zimnej wody podczas blendowania, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Gdy zupa będzie gładka, przelej ją przez drobne sito do dużej miski.
3. Krok
Zalecam pozostawienie go w lodówce na co najmniej godzinę, aby smaki się połączyły.