REKLAMA
Źródło: pixelshot from Canva
Zimna zupa ogórkowa
Ta orzeźwiająca zupa jest idealna na gorące letnie dni. Jest pełna smaku i bardzo łatwa do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g ogórki
- 2 szt czerwona cebula
- 2 szt czosnek
- 500 ml jogurt
- 1 szt Cytryna
- koperek
- 2 łyżeczka sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Ogórki, cebulę i czosnek obieramy. Ogórki ścieramy na tarce, cebulę i czosnek drobno siekamy.
2. Krok
Do blendera dodajemy starte ogórki, pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy jogurt, sól, przyprawy i sok z limonki. Wszystko dobrze miksujemy.
3. Krok
Dodajemy posiekany koperek i ponownie wszystko mieszamy.
4. Krok
Zupę podajemy zimną, ozdobioną kawałkami ogórka i koperkiem.