REKLAMA

Żeberka z grilla

Grillowane żeberka o słodko pikantnym smaku

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Składniki

  • 1000 żeberka wieprzowe Dodano do
  • Olej do pieczenia Dodano do

Marynata

  • 2 łyżka stołowa Sos Worcestershire Dodano do
  • 1 łyżka stołowa sos sojowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Sos chili lub kawałek posiekanej papryczki chili Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Puree pomidorowe lub ketchup Dodano do
  • 3 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Miód Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Posiekany pietruszka Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Żeberka myjemy, suszymy, kroimy wzdłuż kości i moczymy w marynacie wymieszanego z podanych składników.

2. Krok

W lodówce pozostawiamy do marynowania na kilka godzin, a nawet jeden, dwa dni, następnie układamy w natłuszczonym brytfannie i pieczemy na czerwono.

3. Krok

Piec min. godzinę na 200 stopniach, przykryte folią aluminiową i podlane marynatą i odrobiną wody.

4. Krok

Po upieczeniu delikatnie zapieczemy.

5. Krok

Podajemy z ryżem, ziemniakami, chlebem i różnymi przekąskami. Żeberka można również grillować na grillu w folii aluminiowej.

6. Krok

Posypemy ziółkami i tylko życzyć Smacznego !

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy