REKLAMA

Źródło: FackF from Getty Images

Zasolone czerwone pomidory

Pyszne i aromatyczne marynowane pomidory, które są idealnym przysmakiem na letnie dni. Nadają się do grillowania lub jako dodatek do głównych potraw.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg świeże czerwone pomidory Dodano do
  • 500 ml woda Dodano do
  • 500 ml Biały ocet Dodano do
  • 2 łyżki sól Dodano do
  • 2 łyżki cukier Dodano do
  • 4 Kawałki czosnek Dodano do
  • 1 łyżki Całe przyprawy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pomidory dokładnie myjemy i usuwamy z nich szypułki.

2. Krok

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ocet, sól, cukier, cały czosnek i całą przyprawę i gotujemy wszystko razem.

3. Krok

Do wrzącej mieszanki dodajemy pomidory i gotujemy wszystko przez 5 minut.

4. Krok

Pomidory razem z zalewą przekładamy do sterylizowanych słoików i dokładnie zamykamy.

5. Krok

Kieliszki odwracamy do góry dnem i pozwalamy ostygnąć.

6. Krok

Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Pomidory są gotowe do spożycia po 2 tygodniach.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy