REKLAMA
Źródło: FB: Varenie je radosť
Wypchana lalka
Przepis na smaczne nadziewane polędwiczki wieprzowe z pieczarkami, serem i boczkiem orawskim.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg polędwica wieprzowa
- sól i pieprz
- Przyprawa do grilla
- 2 łyżka stołowa Maść
- 1 kawałek The Onion
- Grzyby
- 2 kawałek ząbek czosnku
- Plasterki sera
- Boczek orawski
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Polędwiczkę wieprzową naciąć na środku, doprawić solą i pieprzem.
2. Krok
Posypać również przyprawą do grilla.
3. Krok
Podsmaż grzyby i posiekany czosnek na smalcu.
4. Krok
Napełnij polędwiczki wieprzowe mieszanką.
5. Krok
Na wierzchu ułożyć ser i zawinąć w plastry boczku orawskiego.
6. Krok
Zawinąć szczelnie w papier do pieczenia i folię, aby soki nie wyciekły.
7. Krok
Umieść przygotowaną polędwiczkę wieprzową na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 30 minut.
8. Krok
Następnie odwiń polędwicę i pozwól jej się chwilę upiec.