REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Wypchana lalka

Przepis na smaczne nadziewane polędwiczki wieprzowe z pieczarkami, serem i boczkiem orawskim.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg polędwica wieprzowa Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Przyprawa do grilla Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Maść Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • Grzyby Dodano do
  • 2 kawałek ząbek czosnku Dodano do
  • Plasterki sera Dodano do
  • Boczek orawski Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Polędwiczkę wieprzową naciąć na środku, doprawić solą i pieprzem.

2. Krok

Posypać również przyprawą do grilla.

3. Krok

Podsmaż grzyby i posiekany czosnek na smalcu.

4. Krok

Napełnij polędwiczki wieprzowe mieszanką.

5. Krok

Na wierzchu ułożyć ser i zawinąć w plastry boczku orawskiego.

6. Krok

Zawinąć szczelnie w papier do pieczenia i folię, aby soki nie wyciekły.

7. Krok

Umieść przygotowaną polędwiczkę wieprzową na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

8. Krok

Następnie odwiń polędwicę i pozwól jej się chwilę upiec.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy