REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Wypchana lalka

Przepis na smaczne nadziewane polędwiczki wieprzowe z pieczarkami, serem i boczkiem orawskim.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg polędwica wieprzowa Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Przyprawa do grilla Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Maść Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • Grzyby Dodano do
  • 2 kawałek ząbek czosnku Dodano do
  • Plasterki sera Dodano do
  • Boczek orawski Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Polędwiczkę wieprzową naciąć na środku, doprawić solą i pieprzem.

2. Krok

Posypać również przyprawą do grilla.

3. Krok

Podsmaż grzyby i posiekany czosnek na smalcu.

4. Krok

Napełnij polędwiczki wieprzowe mieszanką.

5. Krok

Na wierzchu ułożyć ser i zawinąć w plastry boczku orawskiego.

6. Krok

Zawinąć szczelnie w papier do pieczenia i folię, aby soki nie wyciekły.

7. Krok

Umieść przygotowaną polędwiczkę wieprzową na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

8. Krok

Następnie odwiń polędwicę i pozwól jej się chwilę upiec.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy