REKLAMA
Źródło: FB: Čo uvaríme o to sa podelime
Wołowina z knedlami
Wołowina z knedlami to danie, które często przyrządzam w domu, nie tylko ze względu na łatwość przygotowania, ale także niepowtarzalny smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Wołowina
- 2 kawałek The Onion
- 400 g pomidory
- 2 łyżka stołowa olej
- 2 łyżeczka Sole
- 1 łyżeczka Mielony czarny pieprz
- 1 łyżeczka Majorana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Umyj, osusz i pokrój wołowinę na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać.
2. Krok
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor. Przed dodaniem mięsa można dodać nieco więcej soli, aby lepiej się usmażyło.
3. Krok
Dodaj pokrojone mięso i obsmaż je ze wszystkich stron na brązowo.
4. Krok
Gdy mięso się zrumieni, dodaj pomidory, czarny pieprz, majeranek i sól. Zmiksuj pomidory w blenderze i dodaj do mięsa.
5. Krok
Dusić mięso przez około godzinę pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości.