REKLAMA
Wołowina z borowikami i winem

Wołowina z borowikami i winem

To prosty przepis, a mięso w sosie ma pyszny smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 820 g wołowina Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Gładka mąka orkiszowa Dodano do
  • 1 łyżka stołowa smalec Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 800 ml woda Dodano do
  • 115 Pomidorowy koncentrat Dodano do
  • 50 g grzyby suszone Dodano do
  • 8 ząbek czosnku Dodano do
  • 200 ml czerwone wino Dodano do
  • 30 g Miód Dodano do
  • suszony tymianek Dodano do
  • suszona bazylia Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • Sól Dodano do
  • Przyprawa 4 kolorów Dodano do
  • Cały dysk Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Mięso kroimy na większe kawałki, posypujemy solą i mąką. Dobrze mieszamy, aby mięso było pokryte mąką.

2. Krok

Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso, kminek, tymianek, bazylię i dusimy. W razie potrzeby dolewamy wodę.

3. Krok

Kiedy mięso jest już w połowie miękkie, dodajemy przemyte suszone grzyby i gniecione czosnki.

4. Krok

Gdy mięso jest miękkie, przekładamy je do miski i dobrze miksujemy sos za pomocą ręcznego miksera. Następnie wracamy mięso do sosu i mieszamy razem, doprawiamy. Podajemy z ziemniakami i sosem posypanym serem. Smacznego :)

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy