REKLAMA
Wołowina z borowikami i winem
To prosty przepis, a mięso w sosie ma pyszny smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 820 g wołowina
- 1 łyżka stołowa Gładka mąka orkiszowa
- 1 łyżka stołowa smalec
- 1 The Onion
- 800 ml woda
- 115 Pomidorowy koncentrat
- 50 g grzyby suszone
- 8 ząbek czosnku
- 200 ml czerwone wino
- 30 g Miód
- suszony tymianek
- suszona bazylia
- pieprz czarny mielony
- Sól
- Przyprawa 4 kolorów
- Cały dysk
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Mięso kroimy na większe kawałki, posypujemy solą i mąką. Dobrze mieszamy, aby mięso było pokryte mąką.
2. Krok
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso, kminek, tymianek, bazylię i dusimy. W razie potrzeby dolewamy wodę.
3. Krok
Kiedy mięso jest już w połowie miękkie, dodajemy przemyte suszone grzyby i gniecione czosnki.
4. Krok
Gdy mięso jest miękkie, przekładamy je do miski i dobrze miksujemy sos za pomocą ręcznego miksera. Następnie wracamy mięso do sosu i mieszamy razem, doprawiamy. Podajemy z ziemniakami i sosem posypanym serem. Smacznego :)