REKLAMA

Wołowina na warzywach korzeniowych

Wołowina na warzywach korzeniowych to tradycyjny słowacki przepis, pełen smaku i witamin. Świetnie nadaje się na obiad lub kolację i jest idealny na każdą okazję.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 gramy Wołowina Dodano do
  • 3 Kawałki marchew Dodano do
  • 3 Kawałki ziemniaki Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 łyżki wody Dodano do
  • 1 kawałek seler Dodano do
  • 1 kawałek Pietruszka Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Pokrój wołowinę w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć mięso z obu stron.

2. Krok

Cebulę obrać, drobno posiekać i dodać do mięsa. Smażyć przez kilka minut.

3. Krok

Ziemniaki, marchew, seler i pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do mięsa i cebuli.

4. Krok

Przykryj wodą i gotuj na średnim ogniu przez około godzinę do półtorej, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie pięknie soczyste.

5. Krok

W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy