REKLAMA

Wołowina na warzywach korzeniowych

Wołowina na warzywach korzeniowych to tradycyjny słowacki przepis, pełen smaku i witamin. Świetnie nadaje się na obiad lub kolację i jest idealny na każdą okazję.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 gramy Wołowina Dodano do
  • 3 Kawałki marchew Dodano do
  • 3 Kawałki ziemniaki Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 łyżki wody Dodano do
  • 1 kawałek seler Dodano do
  • 1 kawałek Pietruszka Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Pokrój wołowinę w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć mięso z obu stron.

2. Krok

Cebulę obrać, drobno posiekać i dodać do mięsa. Smażyć przez kilka minut.

3. Krok

Ziemniaki, marchew, seler i pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do mięsa i cebuli.

4. Krok

Przykryj wodą i gotuj na średnim ogniu przez około godzinę do półtorej, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie pięknie soczyste.

5. Krok

W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy