REKLAMA
Wołowina na warzywach korzeniowych
Wołowina na warzywach korzeniowych to tradycyjny słowacki przepis, pełen smaku i witamin. Świetnie nadaje się na obiad lub kolację i jest idealny na każdą okazję.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 gramy Wołowina
- 3 Kawałki marchew
- 3 Kawałki ziemniaki
- 1 kawałek The Onion
- Sól i czarny pieprz
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- 2 łyżki wody
- 1 kawałek seler
- 1 kawałek Pietruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Pokrój wołowinę w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć mięso z obu stron.
2. Krok
Cebulę obrać, drobno posiekać i dodać do mięsa. Smażyć przez kilka minut.
3. Krok
Ziemniaki, marchew, seler i pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do mięsa i cebuli.
4. Krok
Przykryj wodą i gotuj na średnim ogniu przez około godzinę do półtorej, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie pięknie soczyste.
5. Krok
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco.