REKLAMA

Źródło: alexbai from Getty Images

Wolno pieczone schab

To jest przepis na schab, który jest powoli pieczony w piekarniku. Dzięki długiemu procesowi mięso jest miękkie i soczyste. Idealny przepis na weekendowy obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt łopatka wieprzowa Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 4 l woda Dodano do
  • 2 szt liść laurowy Dodano do
  • 5 szt Całe przyprawy Dodano do
  • limonka Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Czosnek obieramy i kroimy w plastry.

2. Krok

Na patelni podgrzewanej do średniej temperatury obsmażamy schab ze wszystkich stron. Następnie przenosimy go do naczynia żaroodpornego.

3. Krok

Na patelni, na której usmażyliśmy kotlet, podsmażamy cebulę, czosnek i dodajemy liść laurowy, całe przyprawy.

4. Krok

Do blaszki nalewamy wodę tak, aby połowa mięsa była pokryta, mięso możemy pokropić sokiem z limonki i blaszkę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 140 °C.

5. Krok

Mięso pieczemy przez 2-3 godziny. Podczas pieczenia polewamy mięso sokiem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy