REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AFb6kYTyRFWyi7_tcF52/c2dd7b0a68f3f2e911c4f50991d82c.jpeg)
Wisniowa bąbelkową z migdałowym posypką
Najlepsza wiśniowa bąbelkową jaką kiedykolwiek jedli 😍😁🍒
REKLAMA
Składniki
porcje
20
Narzędzia
- 6 Jajka L
- 280 g Połowy mąki
- 280 g Cukier kryształowy
- 1 pulchny proszek
- Szczypta Sole
- 100 ml olej
- 100 ml wody
- Szczypta prawdziwa wanilia
- wiele Wiśniowy
Posypka migdałowa
- 100 g mielonych migdałów
- 2 łyżki Mąka pszenna
- 50 g Cukier
- 50 g Tłuszcz
- Szczypta Mielonego orzecha muszkatołowego
- Szczypta prawdziwa wanilia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Na dużą blachę.
2. Krok
Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy białka z szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem na jasną pianę i stopniowo dodajemy wodę z olejem i mąką z proszkiem do pieczenia i wanilią.
3. Krok
Do żółtkowej mieszanki delikatnie wmieszajmy białka. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Czereśnie pozbawiamy pestek i układamy na cieście.
4. Krok
Migdałowy posyp: masło w temperaturze pokojowej mieszamy z mielonymi migdałami, z mąką, cukrem, wanilią i gałką muszkatołową i posypujemy naszą bąbelkową.
5. Krok
Pieczemy do złotego koloru w 200 stopniach.
6. Krok
Smacznego🍒