REKLAMA
Wisniowa bąbelkową z migdałowym posypką

Wisniowa bąbelkową z migdałowym posypką

Najlepsza wiśniowa bąbelkową jaką kiedykolwiek jedli 😍😁🍒

REKLAMA

Składniki

porcje
20

Narzędzia

  • 6 Jajka L Dodano do
  • 280 g Połowy mąki Dodano do
  • 280 g Cukier kryształowy Dodano do
  • 1 pulchny proszek Dodano do
  • Szczypta Sole Dodano do
  • 100 ml olej Dodano do
  • 100 ml wody Dodano do
  • Szczypta prawdziwa wanilia Dodano do
  • wiele Wiśniowy Dodano do

Posypka migdałowa

  • 100 g mielonych migdałów Dodano do
  • 2 łyżki Mąka pszenna Dodano do
  • 50 g Cukier Dodano do
  • 50 g Tłuszcz Dodano do
  • Szczypta Mielonego orzecha muszkatołowego Dodano do
  • Szczypta prawdziwa wanilia Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Na dużą blachę.

2. Krok

Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy białka z szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem na jasną pianę i stopniowo dodajemy wodę z olejem i mąką z proszkiem do pieczenia i wanilią.

3. Krok

Do żółtkowej mieszanki delikatnie wmieszajmy białka. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Czereśnie pozbawiamy pestek i układamy na cieście.

4. Krok

Migdałowy posyp: masło w temperaturze pokojowej mieszamy z mielonymi migdałami, z mąką, cukrem, wanilią i gałką muszkatołową i posypujemy naszą bąbelkową.

5. Krok

Pieczemy do złotego koloru w 200 stopniach.

6. Krok

Smacznego🍒

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Deser

1518 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Makaron

238 przepisy